Wie ben ik?

Beste bezoeker, 

Waarom ben ik, Patricia van Houten, geïnteresseerd geraakt in natuurgeneeskunde en Mesologie?
Daar is een heel traject aan vooraf gegaan. 

Ik ben opgegroeid in een horeca-gezin. Mijn ouders hadden een restaurant, waar ik als kind al graag in de keuken hielp. Doordat mijn ouders alles zelf maakten, leerde ik met verse producten te werken en leerde ik hoe alles werd bereid. Hierdoor heb ik van huis uit meegekregen wat je met voedingsmiddelen kunt doen. Deze kennis komt mij tegenwoordig nog steeds goed van pas op het moment dat iemand een persoonlijk voedingsadvies geadviseerd krijgt; zodat ik bijvoorbeeld mee kan denken in het aanpassen van favoriete recepten.

Rond mijn 25ste ontwikkelde ik reumatische klachten. Doordat ik niet happy was met de reguliere behandeling en medicatie, ben ik gaan zoeken naar een oplossing via complementaire geneeswijzen. Destijds ben ik daar heel goed bij geholpen door Carel Hoffman Sr., die mij met behulp van vitamines, mineralen, leefstijl- en voedingsadviezen volledig van mijn klachten af heeft geholpen. Dat heeft toen als het ware ‘een zaadje geplant’ en mijn interesse gewekt in de kracht van complementaire geneeswijzen.

Via mijn osteopaat kwam ik uiteindelijk in aanraking met Mesologie. Mesologie combineert verschillende complementaire geneeswijzen en legt daarin een verbinding naar reguliere geneeskunde. Wat mij daar onder andere enorm in aansprak, was het feit dat iedereen als individu wordt benaderd; er wordt gekeken naar de mens als geheel, waarbij met alle facetten rekening wordt gehouden. Verder sprak het mij enorm aan dat gezocht wordt naar de oorzaak van klachten en dat vanuit die oorzaak wordt ondersteund bij het herstel van deze klachten.

Het zal ergens in 2005 zijn geweest, dat ik een bezoek bracht aan een open dag van de ‘Academie voor Mesologie’. Dit inspireerde mij zó, dat ik een week later al vol enthousiasme aan deze toen nog 5-jarige studie begon! In eerste instantie, omdat de integratie van verschillende geneeswijzen mij intrigeerde. Toen mijn interesse en enthousiasme zich steeds verder bleven ontwikkelen, besloot ik om van mijn passie mijn werk te maken. Sinds ik begin 2011 als Mesoloog ben afgestudeerd, ondersteun ik met veel plezier en toewijding middels natuurgeneeskunde mensen van jong tot oud met hele uiteenlopende klachten en/of gezondheidsvragen in mijn praktijk.

Ondertussen blijf ik mijn kennis verbreden. Zoals Socrates als aangaf: “Ware kennis bestaat erin te weten, dat men niets weet”. Dit triggert mij om nieuwsgierig te blijven en met een kritische blik naar mijzelf te blijven kijken. Je bent immers nooit te oud om te leren!

Warme groet,
Patricia van Houten
Mesoloog D.M.

Share Button